Vorig jaar schreven een kleine dertig studenten een Studentenmanifest. Daarin deden zij acht oproepen aan de gemeente om van Enschede een nóg leukere studentenstad te maken. Eén van hun oproepen was om meer betrokken te worden bij ontwikkelingen in de binnenstad van Enschede.

En die oproep heeft de gemeente met beide handen aangegrepen. Zo dachten een twintigtal studenten vorige week in de Bastille mee over diverse onderwerpen. Hoe kunnen we meer beleving toevoegen aan de binnenstad? Hoe maken we de route van het station naar het Van Heekplein herkenbaarder? Of hoe zouden we pleinen als het Stationsplein en Kruispunt De Graaf (die met die ganzen) mooier en leuker kunnen maken?

De ideeën en resultaten zijn meegenomen door Stadsdeelmanagement Centrum en worden ingepast in verdere ideeën voor de Binnenstad. Wij zien uit naar de resultaten en rekenen erop dat studenten vaker met dit soort sessies betrokken worden om hun inbreng te geven. Want zo bouwen we samen aan een betere band tussen de universiteit, studenten en Enschede!

Presentatie eerste Enschedese Studentenbeleid

En er staat meer op stapel. Zo wordt, naar aanleiding van het Studentenmanifest, op maandagavond 21 november het eerste Enschedese Studentenbeleid gepresenteerd. Door studenten zelf wel te verstaan! En ook spreekt onze wethouder Studentenzaken, Eelco Eerenberg, regelmatig met de Student Union over diverse actuele zaken die in de stad en op de universiteit spelen. Aankomende week bijvoorbeeld samen met het Architectuurcentrum Twente over ideeën om de Hengelosestraat een betere verbinding te laten worden tussen Binnenstad en Campus.

Wil jij weten wat er in het Studentenbeleid staat, of meepraten als de gemeenteraad hierover een besluit gaat nemen? Neem dan even contact op via martijn.braber@d66enschede.nl

Studenten denken mee over Enschede