Martijn Braber #3 op de D66 Enschede lijstDe leden van D66 Enschede hebben mij op de 3e plaats op de lijst gezet. Wie had dat gedacht? Ik ben enorm blij en vereerd met het vertrouwen dat mij gegeven is door alle D66 Enschede leden die op mij hebben gestemd. Hartelijk dank daarvoor!

Ook feliciteer ik alle andere kandidaten met de door hen behaalde plaats. Ik zie uit naar een geweldige verkiezingscampagne in 2014 en natuurlijk daarna een goede samenwerking als fractiegenoten.

Hoe komt het dat ik op positie 3 sta?
De afgelopen maand zijn er interne verkiezingen gehouden. De leden van D66 Enschede konden aangeven in welke volgorde van voorkeur zij de verschillende kandidaten op de lijst willen zetten.

Om de leden te informeren over wie de kandidaten en wat hun standpunten en kwaliteiten zijn, zijn hier bijvoorbeeld een kennismakingsbijeenkomst en een debat georganiseerd. Verder heb ik als lid van de permanente programmacommissie de afgelopen anderhalf jaar mee geschreven aan het verkiezingsprogramma dat aanstaande woensdag wordt vastgesteld door de leden. Voor mij was dit de ideale manier om mezelf vanuit de inhoud te profileren binnen D66 Enschede.

De uitslag van deze interne verkiezingen bepalen op welke positie ik straks namens D66 Enschede op jouw stembiljet kom te staan. Dat is dus positie 3 geworden. Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat ik het nu weet; de afgelopen tijd was voor mij een erg spannende periode. Bovendien ben ik erg blij met deze positie. Nu is het tijd om samen aan de slag te gaan om ons voor te bereiden op de verkiezingen en het raadslidmaatschap. Fijn dat we nu een echt team vormen!

Waarom ben ik zo blij met deze uitslag?
Aan de ene kant omdat deze plek op de lijst veel zegt over het vertrouwen dat ik krijg van de leden. Daar ben ik natuurlijk erg trots op en dankbaar voor. Aan de andere kant omdat dit mijn kans op een plek in de gemeenteraad flink verhoogt.

Wil je meer weten over hoe dat werkt? Lees dan de blog over ‘hoe werken gemeenteraadsverkiezingen ook al weer?

Hoe ziet de hele D66 Enschede kieslijst er uit?

 1. Jasper Kerkwijk
 2. Gertjan Tillema
 3. Martijn Braber
 4. Agnes Haveman
 5. Menno Hoeksema
 6. Vic van Dijk
 7. Jeroen Jansen
 8. Janarthanan Sundaram
 9. Jan van Lijf
 10. Marc Enschede
 11. Vera Leonhart
 12. Tom van Dijk
 13. Amy Maduro
 14. Ruud Hoemakers
 15. Joris van Dijk
 16. Evert Westerbeek
 17. Fred Leonards
 18. Gerrit Oosterveld
 19. Mathijs Waegemakers
Martijn op #3 van de kieslijst D66 Enschede